fbpx

Бізнес імміграція до Польщі. Karta pobytu на підставі бізнесу.

Польща пропонує легальний і економічно доступний спосіб імміграції – бізнес-імміграцію, який може зайняти всього 1-2 місяці. Відкриття бізнесу в Польщі дає право на отримання посвідки на тимчасове проживання, а після 5 років перебування в статусі тимчасового, можна подати заяву на ПМП і на отримання польського громадянства. Крім того, зареєструвавши фірму, ви отримуєте право на відкриття довгострокової візи і право на роботу в Польщі до 180 днів на рік без дозволу на роботу.

Цей спосіб імміграції вважається одним із найшвидших, а також дає можливість отримання кредиту за Європейськими відсотковими ставками, вільний в’їзд і виїзд до Шенген Зони, а також можливість отримання громадянства через 5 років. Вартість пакетної пропозиції, яка включає реєстрацію та супровід фірми, оформлення візи та юридичні консультації, становить від 585 Євро (залежно від кількості співзасновників, наявності чи відсутності певних документів).

Останні події в Україні призвели до збільшення кількості охочих переїхати до Польщі за програмою бізнес-імміграції. Однак, збільшення потоку клієнтів може позначитися на часі опрацювання документації в польських державних установах і викликати збільшення термінів реєстрації фірм та оформлення візових документів.

Що включено в стандартний пакет послуг:

  • Реєстрація Статуту Фірми (консультація з обраних видів діяльності);
  • Реєстрація в державному Судовому Реєстрі та отримання номера KRS;
  • Реєстрація в Податкових органах та отримання податкового ідентифікаційного номера NIP;
  • Реєстрація в Статистичному управлінні та отримання коду в Реєстрі суб’єктів народного господарства REGON;
  • Реєстрація в митних органах та отримання номера EORI (якщо компанія планує здійснювати імпортно-експортні операції);
  • Відкриття рахунку в банку;
  • Укладення договору на юридичну адресу компанії (при необхідності);
  • Укладення договору на юридичне обслуговування компанії.

Найпопулярнішою формою власності для реєстрації фірми в Польщі є товариство з обмеженою відповідальністю – Sp. z O.O (Spolka z ograniczona odpowiedzialnoscia). Іноземці віддають перевагу саме цій формі власності. Засновником компанії може виступати як одна людина, так і гкілька осіб. Це зручно для сімейних пар, оскільки засновниками і членами правління можуть бути члени сім’ї, друзі. Ми радимо щоб в компанії було від 2 засновників.

Як отримати ВНЖ у Польщі на підставі бізнесу:

Крок 1. Оформлення довгострокової візи в Польщу на підставі реєстраційних документів на вашу фірму. Рішення про категорію візи (С або D) ухвалюється Консулом. Якщо ви громадянин України та заїхали в Польщу після 24 лютого 2022 – цей крок Вас не стосується!

Крок 2. Отримання дозволу на роботу в Управлінні Праці (Urząd Pracy) на підставі тих самих документів (як засновник фірми).

Крок 3. Отримання права на оформлення нової візи (якщо необхідно) або подачі документів на отримання Посвідки на тимчасове проживання (також відомої як karta pobytu) на підставі отриманого дозволу на роботу.

Зазвичай перша karta pobytu видається на рік, після чого її слід продовжувати. Продовження документа відбувається за аналогічним сценарієм. Для отримання статусу резидента Польщі (ПМП) необхідно прожити в країні щонайменше 5 років, після чого ви можете подати документи на отримання ПМП, за умови виконання таких попередніх вимог:

  • Безперервне проживання в країні протягом 5 років.
  • Підтвердження наявності достатнього постійного джерела доходу для себе і вашої сім’ї в Польщі.
Якщо вас цікавить програма бізнес-імміграції до Польщі, наші фахівці дадуть відповідь на всі ваші запитання і нададуть безкоштовну консультацію щодо всіх етапів процесу. Залиште заявку на нашому сайті, і наш співробітник зв’яжеться з вами найближчим часом.

 +48 724 694 535

Поділитись:
Надіслати заявку
Остані публікації

Залишились запитання?

Напишіть нам та ми зв’яжемось з Вами найближчим часом